WELCOME TO

EKHÖJDENS WEBLOG


2017-10-22
I ur och skur...

Så var det dags att få komma ut och uppleva världen utanför valphagen! Redan innan vi hann sätta ner de sista valparna på gräsmattan hade de första redan tultat iväg med svansarna viftande i vädret! Mango tog det hela med ro och sprang med jämna mellanrum och samlade ihop flocken, nu blir det att sätta upp en valphage även utomhus!


En stolt kennelmamma med lilla Phoebe...


Svansarna i topp redan från första stund...


Skönt att komma in igen!


Att kunna koppla av är en konst, eller?

2017-10-21
106 stycken klor klippta och filade...

Då var det återigen dags för att klippa klor, avmaska samt kontrollera valprna lite noggrannare. Utrustad med en bra belysning och modell större nagelsax går det ganska snabbt att klippa klorna på 6 valpar, speciellt om de precis fått mat och är lite trötta och dåsiga! Idag var det också dags att sätta på valparna halsband istället för märkningen med tippex som snabbt försvinner när valparna blir mer aktiva. Idag var det också dags att väga valparna igen, Joey som tidigare var minstingen har växt otroligt bra, han är visserligen fortfarande minst av killarna men det skiljer mindre än 10% mellan dem. Istället har Monica tappat något i förhållande till de andra även om det är väldigt lite och fullt normalt men det känns väldigt bra att fortfarande hålla koll på deras individuella vikt.

Rachel 1454gram Ljusblått halsband
Phoebe 1441gram Orange halsband
Monica 1388gram Rött halsband
Joey 1501gram Gult halsband
Chandler 1627gram Grönt halsband
Ross 1670gram Ljusbrunt halsbandTillväxtkurva för kullen så här långt...


Mango låter fortfarande valparna dia emellanåt...

2017-10-17
Stamtavlor och "välkommen valp" information...

Efter lite strul med stamtavlorna är de och "välkommen valp" information till valpköparna nu påväg från SKK. Nu lägger vi också upp en valpannons på "köpahund.se" som faktiskt är en riktigt bra funktion både för uppfödare men speciellt för valpköparna som får väldigt mycket information samlad på ett ställe!

Den här gången har vi valt namnen i helt demokratisk ordning och som vanligt med tanke att de skall kunna fungera i vardagen! Till pojkarna valde vi, Kapser, Krut och koss och till tjejerna blev det, Kajsa Kavat, Kiwi och Klara! Valparna utvecklas just nu väldigt snabbt och det märks tydligt att de är inne i socialiseringsperioden, de agerar mycket mer mot varandra nu än för bara en vecka sedan. Vi försöker ge dom lagom med problem och ny saker att upptäcka i valphagen för att stimulera deras förmåga att lösa nya situationer och inslag i miljön.


Nu är valparna registrerade på SKK...

Back to weblog...